Staronový primátor je spokojný s počtom hlasov, ktoré dostal vo voľbách

30.11.2010 Poprad

Poprad 30. novembra (TASR) – Staronový primátor mesta Poprad Anton Danko (nezávislý s podporou Smer-SD, KDH a Most-Híd) získal v tohtoročných komunálnych voľbách o viac ako 3000 voličských hlasov menej ako v ...
\"Ja si myslím, že sa to nedá porovnať, pred štyrmi rokmi som mal dvoch kandidátov a je tiež pravda, že po ôsmich rokoch každý primátor stratí určitú časť voličského potenciálu, pretože musí robiť aj nepopulárne opatrenia, takže je to prirodzené, \" konštatoval Danko. Aj napriek tomu je spokojný so svojím výsledkom. Teší ho predovšetkým fakt, že pred druhým Milanom Baranom zvíťazil o viac ako 1800 hlasov. \"Nečakal som taký veľký rozdiel medzi mnou a druhým, \" zdôraznil.
V Poprade sa po voľbách výrazne zmení zloženie zastupiteľstva, strany SDKÚ-DS a SaS budú mať dohromady deväť poslancov. \"Samozrejme, bude to ťažšie, doteraz som mal osem rokov vždy jasnú väčšinu, bude to pre mňa novú skúsenosť, vyzerá ten pomer 10 ku deväť, verím, že len zatiaľ, \" povedal Danko. Komunálna politika podľa neho nie je veľká politika, poslanci by mali časom zistiť, že ide o spoločný cieľ. Myslí si, že vášne sa utíšia a \"dohodneme sa na normálnej pracovnej atmosfére a na nejakých kompromisoch, \" dodal.
Prvýkrát za 20 rokov nebude mať v mestskom zastupiteľstve v Poprade zástupcu KDH. Otázku menovania viceprimátorov Danko vyriešil len čiastočne, jasným je Adrián Kromka, ktorý túto pozíciu zastával aj v minulom období. \"Na toho druhého si nechávam ešte čas, Poprad bude mať naďalej dvoch viceprimátorov, \" doplnil Danko.
Ďalej uviedol, že v tomto roku sa bude konať ešte jedno pracovné zasadnutie mestského zastupiteľstva, avšak ešte s jeho pôvodnými členmi. \"Ešte ideme schváliť rozpočet, nebudeme jediné mesto, ktoré takto urobí, využijem, čo mi zákon umožňuje, bude 13. decembra o 11. hodine, \" zdôraznil Danko. Dodal, že ustanovujúce mestské zastupiteľstvo, na ktoré má čas 30 dní od ukončenia volieb, bude buď tesne pred Vianocami alebo potom medzi sviatkami.
 

Vyberte región